به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین؛ خوردن صبحانه کامل نخستین نکته در این باره است و بهتر است غلاات سبوس دار استفاده شود. از شیرینی اضافی مانند شکر سفید، نان شی ساده و تصفیه شده به کلاتی، مربا و... و خوراکی های خیلی چرب مانند سوسیس، انواع غذاهای سرخ شده و... پرهیز کنید. مغز به تمام عناصر غذایی و انرژی زا ( قندهای کند) نیاز دارد تا عملکرد مطلوبی داشته باشد و دچار خستگی ذهنی در حوالی ظهر نشود.
*-در وعده ناهار از منابع قندهای تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید، انواع خمیرها و... و سیب زمینی اجتناب کنید. بهتر است پروتئین ها و سبزیجات مصرف شود. همچنین دسرهای شیرین نیز توصیه نمی شود. قندها سرعت جذب بدن می شوند که در نتیجه موجب کاهش توجه، تمرکز و بازدهی ذهنی در بعد از ظهر می شود.
*-برای وعده شام قندهای تصفیه شده توصیه می شود. جذب سریع این قندها استراحت شبانه را تسهیل می کند که عاملی مهم در عملکرد مطلوب مغز و تثبیت مطالب یادگرفته محسوب می شود.
*- از مصرف غذاهای خیلی سنگین اجتناب کنید. بر عکس غذاهای سبک و کم کالری را در برنامه روزانه بگنجانید. در صورت نیاز میان وعده مختصری مانند میوه تازه یا خشک، لبنیات کم شیرینی و... قبل از ظهر و عصر میل کنید.
*-با مصرف ماهی سه بار در هفته نیاز بدن به امگا 3 را تامین کنید. بعضی از میوه های خشک مانند بادام و همچنین روغن کلزا و گردو نیز حاوی این اسیدهای چرب هستند. اسیدهای چرب امگا 3 در تشکیل اجزای نورون ها نقش دارند. به همین دلیل برای عملکرد مطلوب مغز لازم هستند و در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر نیز تاثیرگذارند.
*- میوه و سبزیجات زیادی میل کنید. این خوراکی ها مقدار بالایی ویتامین دارند که بعضی از آنها آنتی اکسیدان هستند و از توانایی های مغز محافظت می کنند.
*- آهن که معمولا بسیاری از خانم ها دچار کمبود آن هستند در این باره نقش مهمی دارد. این عنصر در انتقال اکسیژن به مغز نقش دارد. گوشت قرمز، دل و جگر، کله پاچه، سیرابی و شیردان خوراکی های سرشار از آهن هستند اما در سبزیجات سبز، غلات و حبوبات نیز یافت می شود.
*- کاهش آب بدن یکی از عوامل کاهش تمرکز محسوب می شود. باید مراقب بود تا در طول روز به اندازه کافی و به طور منظم آب نوشیده شود.




تاريخ : چهار شنبه 22 مرداد 1393برچسب:عکس&حافظه&تقویت هوش&شوش&شهر حر&دانشگاه ازاد&اندیمشک, | 13:19 | نویسنده : صادق امینی زاده |
  • روز مهدی
  • پارک ایران